O hlavní jídlo je postaráno, ale co svačina? Jestli i vy občas tápete, co budete svačit, cibulová kapsa je skvělou volbou! Studená nebo rozpečená, obě varianty jsou výtečné.
V čem kapsa vyniká?
Je z celozrnného žitno-pšeničného těsta.
Obsahuje více vlákniny, vitaminů i minerálních látek než běžné plněné pečivo.
Je to zdravá svačinka třeba na cesty.
Ideální na odpolední svačinu.
Celozrnná cibulová kapsa se slaninou 120 g
Přemýšleli jsme, kde bychom ještě využili naší božskou cibulovou náplň se slaninou, kterou jsme původně vymysleli do slaných koláčů. Napadlo nás, zabalit ji do měkoučkého žitno-pšeničného těsta a upéct praktickou kapsu do jedné ruky, kterou si můžete vychutnat třeba na cestě na vlak. Cibule byla údajně jedním z prvních koření lidových vrstev a stala se velice oblíbeným základem české kuchyně. Abyste si ještě více pochutnali, přidali jsme voňavou slaninu, zakysanou smetanu a trochu tvarohu pro odlehčení.
Složení: 54 % CELOZRNNÉ ŽITNO-PŠENIČNÉ TĚSTO (50 % MOUKA CELOZRNNÁ ŽITNÁ, 33 % MOUKA CELOZRNNÁ PŠENIČNÁ, zlepšující přípravky (MOUKA PŠENIČNÁ, PŠENIČNÝ LEPEK, cukr, emulgátory (E481, E471, E472e), E170, E300, enzymy), droždí, cukr, sůl, olej řepkový), 46 % náplň (60 % cibule žlutá, SMETANA ZAKYSANÁ (18 % tuku), TVAROH NÍZKOTUČNÝ, BÍLEK, 3 % vepřová slanina (85 % vepřový bok uzený, voda, jedlá sůl, cukr, přírodní kouřové aroma, stabilizátory: fosforečnan sodný, erythorbát sodný, dusitan sodný), ocet balsamico, cukr, olej řepkový, škrob kukuřičný, tymián sušený, sůl, pepř mletý černý), kmín celý, VEJCE.
Alergeny: Obsahuje lepek, vejce, mléko a výrobky z něj.
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku: Energetická hodnota: 887 kJ / Tuky: 6,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 2,4 g / Sacharidy 27 g, z toho cukry: 6,8 g / Vláknina: 4,4 g / Bílkoviny: 9,0 g / Sůl: 1,0 g.
Skladování: Skladujte při teplotě 1 °C až 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte.
Země původu: Česká republika
