Jste vegetariáni, vegani nebo jen rádi ochutnáte něco, co jste ještě neměli? Jestli ano, zakousněte se s chutí do tohoto koláče, který zřejmě zatím neznáte.
V čem koláč vyniká?
Má korpus z celozrnné mouky a obsahuje dostatek bílkovin, i když v něm maso nenajdete.
Je nutričně vyvážený, ideálně na oběd.
Hlavní jídlo pro dva úplně bez vaření a špinavého nádobí.
2 porce hlavního jídla (oběda). Nebo spousta porcí na svačinu.
Celozrnný špenátový koláč s tempehem 690 g
Ponořte se do chutí a vůní Francie a vychutnejte si tak francouzský quiche v celozrnném provedení. Nadýchané celozrnné žitno-pšeničné těsto tohoto koláče je zdravější alternativou k tučnému těstu tradičního quiche. Špenátovou náplň koláče jsme obohatili o uzený tempeh a tradiční smetanu nahradili smetanou sójovou, abychom neochudili o jedinečný kulinární zážitek ani vegany a vegetariány. Stejně tak, jako si Francouzi vychutnávají své quiche teplé, studené nebo vlažné, tak i tento slaný koláč se dá jíst za tepla či studena.
Složení: 43 % náplň (52 % špenát listový, cibule žlutá, SMETANA ROSTLINNÁ SÓJOVÁ (voda, slunečnicový olej, 4 % loupané SÓJOVÉ BOBY, cukr, emulgátor (estery sacharózy s mastnými kyselinami), stabilizátory (xanthan, guma guar, karagenan), mořská sůl, aroma), česnek, škrob kukuřičný, sůl, olej řepkový, pepř mletý černý), 43 % CELOZRNNÉ ŽITNO-PŠENIČNÉ TĚSTO (50 % MOUKA CELOZRNNÁ ŽITNÁ, 33 % MOUKA CELOZRNNÁ PŠENIČNÁ, zlepšující přípravky (MOUKA PŠENIČNÁ, PŠENIČNÝ LEPEK, cukr, emulgátory (E481, E471, E472e), E170, E300, enzymy), droždí, cukr, sůl, olej řepkový), 14 % TEMPEH UZENÝ (SÓJOVÉ BOBY, slunečnicový olej, SÓJOVÁ OMÁČKA SHOYU).
Alergeny: Obsahuje lepek a sóju.
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku: Energetická hodnota: 806 kJ / Tuky: 6,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g / Sacharidy 23 g, z toho cukry: 2,9 g / Vláknina: 3,2 g / Bílkoviny: 9,3 g / Sůl: 1,4 g.
Skladování: Skladujte při teplotě 1 °C až 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte.
Země původu: Česká republika
