Suroviny:
Zelný salát:
- 1 velká hrst bílého hlávkového zelí
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 špetka soli
- 1 lžíce rostilnného oleje
- 2 lžíce octa
Hrachový burger – Pečený gyros
- 2 ks Peblo Veganský hrachový burger
- 2 špetky koření na gyros
- 1 lžíce oleje
- 1 špetka soli
- 2 lžíce olivového oleje
Tzatziki:
- 1 velká okrurka hadovka
- 100 g Řecký jogurt
- kopr
- 1 stroužek česneku
- 1 špetka soli
- 2 lžíce olivového oleje
Kompletace:
- 2 placky pšeničné tortily
- červená cibule na jemno na ozdobu
Jak na to?
Najemno nasekané a očištěné hlávkové bílé zelí nasekáme na tenké nudličky. Přidáme cukr, sůl, olej a ocet. Vše promačkáme a necháme stranou.
Na tzatiky nakrájíme okurku na dlouhé tenké proužky, nebo kostičky – kvůli struktuře nestrouháme.
Přidáme rozmačkaný česnek, jakýkoliv kopr, sůl a nakonec ideálně řecký jogurt.
Vše promícháme a nakonec hojně zakápneme olivovým olejem.
Hracháč dame na 20 sec. do mikrovlné trouby, aby zkřehnul, poté krájíme na plátky.
Přidáme rozmačkaný česnek, olej, koření na gyros, promícháme a pečeme v troubě na 220°C po dobu 10 minut, až je hracháč křupavý.
Na horkou plotýnku položíme prohřát tortilu, pomažeme tzatziky, přidáme gyros, zelný salát a najemno nakrájenou červenou cibulku, Zabalíme a rychle sníme.