Gyros v tortile

Gyros v tortile

Suroviny:

Zelný salát:

  • 1 velká hrst bílého hlávkového zelí
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce rostilnného oleje
  • 2 lžíce octa

Hrachový burger – Pečený gyros

  • 2 ks Peblo Veganský hrachový burger
  • 2 špetky koření na gyros
  • 1 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje

Tzatziki:

  • 1 velká okrurka hadovka
  • 100 g Řecký jogurt
  • kopr
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje

Kompletace:

 

  • 2 placky pšeničné tortily
  • červená cibule na jemno na ozdobu

Jak na to?

 

Najemno nasekané a očištěné hlávkové bílé zelí nasekáme na tenké nudličky. Přidáme cukr, sůl, olej a ocet. Vše promačkáme a necháme stranou.

Na tzatiky nakrájíme okurku na dlouhé tenké proužky, nebo kostičky – kvůli struktuře nestrouháme.

Přidáme rozmačkaný česnek, jakýkoliv kopr, sůl a nakonec ideálně řecký jogurt.

Vše promícháme a nakonec hojně zakápneme olivovým olejem.

Hracháč dame na 20 sec. do mikrovlné trouby,  aby zkřehnul, poté krájíme na plátky.

Přidáme rozmačkaný česnek, olej, koření na gyros, promícháme a pečeme v troubě na 220°C po dobu 10 minut, až je hracháč křupavý.

Na horkou plotýnku položíme prohřát tortilu, pomažeme tzatziky, přidáme gyros, zelný salát a najemno nakrájenou červenou cibulku, Zabalíme a rychle sníme.