Suroviny:
- ½ balení Peblo Veganského hrachového burgeru
- 200g hranolek
- 500ml olej na smažení
- 225g hladké mouky
- 300ml piva(perlivé vody)
- 30g máslo
- 1 kypřící prášek
- 1 limetka
- 10g sůl
Jak na to?
V misce promícháme mouku, kypřící prášek, sůl a máslo. Tak aby nám máslo udělalo drobnou drobenku.
Do směsi přiléváme pivo tak aby vzniklo husté těstíčko.
Hranolky rozprostřeme na plech s pečícím papírem a dáme péct do rozpálené trouby na 200 °C cca 15minut nebo podle návodu na obalu.
Hracháč překrojíme na ¼, ponoříme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji. Hracháč by měl plavat, aby se rovnoměrně osmažil.
Při podávání hracháče zakápneme limetkou a přidáme ke hranolkům.