Pad Thai

Pad Thai

Suroviny:

  • 130 g Rýžové nudle široké
  • 1 střední mrkev
  • 10 g Česnek
  • 10 g Zázvor
  • 30ml Oleje
  • 1 střední červená cibulka
  • 100 ml Pad thai omáčka
  • Peblo Veganský hrachový burger

Obloha:

  • Smažená cibulka
  • Koriandr
  • Kešu oříšky lehce přesekané
  • Jarní cibulky nakrájené na kolečka

Jak na to?

Hracháč nakrájíme na proužky a v misce smícháme s 1/3 pad thai omáčky a olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme do křupava na 190 stupňů.

Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou tak aby byly ponořené a necháme je změknout cca 15-20 minut.

Měkké nudle scedíme a pokapeme olejem.

Česnek a zázvor nakrájíme nadrobno a zatím dáme stranou. Cibuli a mrkev nakrájíme na tenké nudličky.

Na rozpálenou pánvičku nalijeme olej, přidáme česnek a zázvor, lehce orestujeme.

Přihodíme mrkev a cibuli. Vše společně restujeme do té doby, aby mrkev byla měkká a stále křupavá.

Přidáme nudle promícháme se zeleninou.

Nakonec zalijeme omáčkou, důkladně promícháme a můžeme servírovat na talíř.

Na nandané nudle přidáme koriandr, arašídy a smaženou cibulku.