Suroviny:
- 130 g Rýžové nudle široké
- 1 střední mrkev
- 10 g Česnek
- 10 g Zázvor
- 30ml Oleje
- 1 střední červená cibulka
- 100 ml Pad thai omáčka
- Peblo Veganský hrachový burger
Obloha:
- Smažená cibulka
- Koriandr
- Kešu oříšky lehce přesekané
- Jarní cibulky nakrájené na kolečka
Jak na to?
Hracháč nakrájíme na proužky a v misce smícháme s 1/3 pad thai omáčky a olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme do křupava na 190 stupňů.
Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou tak aby byly ponořené a necháme je změknout cca 15-20 minut.
Měkké nudle scedíme a pokapeme olejem.
Česnek a zázvor nakrájíme nadrobno a zatím dáme stranou. Cibuli a mrkev nakrájíme na tenké nudličky.
Na rozpálenou pánvičku nalijeme olej, přidáme česnek a zázvor, lehce orestujeme.
Přihodíme mrkev a cibuli. Vše společně restujeme do té doby, aby mrkev byla měkká a stále křupavá.
Přidáme nudle promícháme se zeleninou.
Nakonec zalijeme omáčkou, důkladně promícháme a můžeme servírovat na talíř.
Na nandané nudle přidáme koriandr, arašídy a smaženou cibulku.