Thajské kari

Thajské kari

Suroviny:

Curry:

  • 1lžička Červená kari pasta
  • 4lžíce Rybí omáčka
  • 1 velká Červená cibule
  • ½ Daikon – bílá ředkev
  • 1 velká Karotka
  • 1 hrnek Kokosové mléko
  • ½ Limeta
  • 1 lžíce Hnědý cukr
  • Peblo Veganský hrachový burger

Jasmínová rýže:

  • 1 hrnek Jasmínová rýže
  • 1a ½ hrnku Vody
  • 1 špetka soli

Obloha:

  • Koriandr
  • Smažená cibulka

Jak na to?

 Dáme vařit rýží. Nebo péct do trouby na 180°C cca 30minut v poměru 1:1,5 vody.

Na rozpálený olej dáme restovat curry pastu.

Přidáme na kostky nakrájenou zeleninu.

Přidáme rybí omáčku a limetku. Necháme odpařit.

Zalijeme kokosovým mlékem. Vaříme, dokud zelenina nebude měkká

Do hotové omáčky vložíme hracháč jen prohřát

Na talíři posypeme koriandrem a smaženou cibulkou