Suroviny:
Curry:
- 1lžička Červená kari pasta
- 4lžíce Rybí omáčka
- 1 velká Červená cibule
- ½ Daikon – bílá ředkev
- 1 velká Karotka
- 1 hrnek Kokosové mléko
- ½ Limeta
- 1 lžíce Hnědý cukr
- Peblo Veganský hrachový burger
Jasmínová rýže:
- 1 hrnek Jasmínová rýže
- 1a ½ hrnku Vody
- 1 špetka soli
Obloha:
Jak na to?
Dáme vařit rýží. Nebo péct do trouby na 180°C cca 30minut v poměru 1:1,5 vody.
Na rozpálený olej dáme restovat curry pastu.
Přidáme na kostky nakrájenou zeleninu.
Přidáme rybí omáčku a limetku. Necháme odpařit.
Zalijeme kokosovým mlékem. Vaříme, dokud zelenina nebude měkká
Do hotové omáčky vložíme hracháč jen prohřát
Na talíři posypeme koriandrem a smaženou cibulkou