Veganské výpečky se zelím a knedlíkem

Veganské výpečky se zelím a knedlíkem

Suroviny:

Výpečky:

  • 3 velké cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 špetky celého kmínu
  • 1 špetka soli
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • Peblo Veganský hrachový burger

Karamlizované zelí:

  • ½ menší hlávky bílého zelí
  • 3 lžíce cukru
  • 1 špetka kmínu
  • 1 špetka soli
  • 3 lžíce octa
  • 3 lžíce rostlinného oleje

Opečený jáhlový knedlík

  • 1 Peblo Jáhlový knedlík
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Jak na to?

Na plech dáme nakrájenou cibuli, česnek, zasypeme kmínem, solí a promačkáme s olejem.

Pečeme na 200°C po dobu 20 minut, poté přidáme na plech hracháč a necháme ještě 5 minut péct, je možné přidat pár lžic piva.

Mezitím orestujeme v hrnci oloupanou cibuli dozlatova, přidáme kmín a nejemno pokrájené zelí, restujeme, přidáme sůl, kmín a cukr, když je zelí měkké a zkaramelizované dochutíme octem.

Na kolečka nakrájený jáhlový knedlík opečeme z obou stran a podáváme se zelím a hracháčem.